Uppdaterad 08-06-23
Nu har europeisk polis gjort en samordnad razzia i 10 länder läser jag. 1300 poliser deltog i ”Operation Bagdad”. Här i Sverige är 13 personer frihetsberövade på olika orter runt om i landet.
Tullen tog 6 smugglare vid Öresundsbron i förra veckan och en av smugglarna har lyckats få svenskt pass han har tom hunnit bli ”svensk” ifs så krävs det ingen större bedrift med att bli utrustad med pass från Konungariket Sverige.
– Svenska pass verkar vara rena rama dussinvara numera.
Slutdestinationen för de som blir smugglade är …. gissa… ja Sverige. Det handlar om mycket pengar i denna industri, 2000 € för 1 person till ”hela världens socialbyrå ” från Paris.
Hd

Gammal artikel:

Läser en artikel på SRs hemsida att bara i Göteborg finns minst 15 kända människosmugglingsligor, men mörkertalet är stort.

Mängder av irakiska flyktingar smugglas till Göteborg varje dag, men gränspolisen i Västra Götaland har inga resurser att utreda människosmugglingsligorna.

Inga resurser, undrar vart alla resurser tar vägen, polisen har sparbeting på 300 milj, RÅ fattas det ett 50-tal miljoner för, försvaret av landet är ett stort skämt, tullen finns inte norr om Gävle. Landet har haft en högkonjunktur i många år men några resurser finns inte för de mest elementära saker för att upprätthålla demokratins beskydd.

Vart tar alla pengar vägen ?

Polisen borde väl ha resurser att kunna utreda/lagföra några stycken av dessa smuggelligor tycker man. Gränspolisen i Göteborg har påtalat detta vid ett flertal ggr för politiker, både lokalt och nationellt. Jag misstänker att de pratar för döva öron eftersom invandring är en tillgång för landet enligt de etablerade politiker/partier. Gränspolisen behöver mer resurser säger de men till att spränga någon liga borde väl resurserna räcka till. Det är ekomomiska medel man behöver säger Gränspolisen. Det är tolkar och advokater som kostar pengar.

– Mitt förslag är att ta ett antal miljoner från Migrationsverkets budget.

Sen idag kan man läsa på Dagens Nyheters debattsida att ”Polisen jagar småbovar” en debattartikel skriven av Polisförbundets ordförande Jan Karlsen. Enligt Karlsen så jagas det fortkörare, småsnattare, koll av mönserdjup i däcken mm dvs de enkla brotten att klara upp, allt för att hålla statisktiken på en bra nivå. Man kan läsa om att missnöjet bland landets poliser är stort.

En sak är säker iaf att den organiserade brottsligheten frodas och växer i landet, vet inte hur många % bankrånen ökat med bara iår. Skottlossningar är vardagsmat runt om i landet. Det anmäls ca 4700 våldtäkter om året och lagförandegraden för en fällande dom är 4,6%.

Landets högsta polisledning har fått in ett svar på artikeln och de håller med Polisförbundet till stora delar.

Någonting måste göras för att polisen ska få allmänhetens förtroende tillbaka just nu är det väldigt få medborgare som har något som helst förtroende för ordningsmakten i landet.

SR
Polisförbundet i DN
Svar från polisledningen i DN


SvD

Annonser