Man kan läsa att en kommunfullmäktigepolitiker i Sandviken är anhållen för anstiftan till 2 mordförsök samt övergrepp i rättsak.
Misstankegraden är på sannolika skäl, den högsta misstankegraden och åklagaren verkar ha en hel del på fötterna för detta anhållande. Den här politikern sitter med i 2 nämnder samt är nämndeman vid Gävle tingsrätt.

Arbetarbladet har valt att inte ”mörka” den här gången utan går ut med namn och bild på denna politiker. Så här ser ”familjens överhuvud” ut

Battal Batti

Han började tydligen sin bana som centerpartist men bytte partibeteckning under 1990- talet till socialdemokraterna med dessa ord ”det är i alla fall de som bestämmer”.

Batti har varit ägare av en rad restauranger. I dag driver han en firma som sysslar med ekonomisk rådgivning.

Gd

Från rättegången i Gävle tingsrätt: morbror = politikern

Han berättar sedan att han växt upp i Mellanöstern och att han från barnsben lärt sig att älska, se upp till och lyda sin morbror, politikern, som var och är familjens överhuvud.

– Finns det en hierarki i din familj? avbryter åklagaren Mikael Hammarstrand.

– Ja, det gör det, svarar han.

26-åringen förklarar att när morbrorn säger åt familjemedlemmarna att göra något, då säger man inte emot.

Han berättar sedan att han fick ett samtal från sin morbror kvällen den 1 maj. Då blev han tillsagd att han skulle åka hem till familjemedlemmarna i den rivaliserande familjen och göra upp

Det finns mer att läsa här: Från rättegången.

Gd

– Det är den här kulturen som Mona pratar sig varm om och som hon vill ska bli norm i vårt samhälle, vi har ju bara så töntiga saker som midsommar här i Sverige. Antagligen kommer sådana här händelser bli vardagsmat numera med en massinvandring av folk från dessa hederskulturer med medeltida anor.
– Politikerna och politiken skall väl spegla samhället vi lever i och så här ser det ut i Sverige i dag. Kursen är utlagd på det ”multikulta” och det är bara att hoppas att det dyker upp politiker som har modet att se sanningen och ändra kursen.

Åklagaren: De struntar helt i svensk rättsordning

En starkt patriarkal släkt som använder sig av hedersrelaterat våld från Kurdistan. De struntar helt i svensk rättsordning. Vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand skräder inte orden när han beskriver Battal Battis närmaste familj.

Det var ord och inga visor från åklagarn, häktningförhandlingarna är kl 15 idag 22 juni

Socialdemokraten Battal Batti häktades idag av tingsrätten i Gävle på sannolika skäl till anstiftan till mord samt övergrepp i rättsak.

SvD

Annonser