Uppdaterad 08-06-16
Det glädjer mig att läsa den senaste Sifoundersökningen som presenterades idag att Sd får 4,2 %, det är att beteckna som ett trendbrott.

Svd har en omröstning ”Vilket parti skulle du rösta på om det var val idag ? ” och där får SD 35 %, antagligen en missvisande siffra. Sd har en potential för att bli 3 dje största parti på sikt.

Någonting som kan betecknas som ett trendbrott är språkbruket Svd använder i sin artikel, det skrivs invandrarfientligtparti annars brukar det stå nazistparti, främlingsfientligt parti mm. Snart får vi kanske se invandringskritiskparti eller varför inte Svenskvänligt parti i det dagliga språkbruket i pressen.

Man undrar vad en Sifo undersökning skulle visa om de frågade enbart Landskronabor, eller Malmöbor hur de skulle rösta om det var val idag, den här kanske ger en fingervisning om stödet i vissa Skåne kommuner.

Det märks med partisekreterarens Marita Ulvskogs uttalanden att de klart är störda över Sds framgångar. Marita borde se den här videon som är en sammafattning på Rakryggads mailkonversation med våra riksdagsledamöter. Av 349 ledamöter var det 6-7 stycken som besvarade Rakryggads mail.

– Vi måste ännu tydligare visa att vi också ser samhällsproblemen med att människor från andra länder kommer till Sverige och inte ges möjlighet till att arbeta och göra rätt för sig. Men medan Sverigedemokraterna ser invandrarna som problemet, ser vi arbetslösheten och utanförskapet, säger moderaternas partisekreterare Per Schlingmann.

Du och dina bröder i alliansen sitter i regeringsställning:
– Vad gör du och dina allianskamrater för att minska på arbetslösheten och utanförskapet?
– Varför kommer inga förslag på KRAV på denna ”tillgång” för samhället.
– Varför kan man gå i 10-tals år på bidrag som invandrare, när en ”svensk” arbetslös, sjukskriven mm jagas med blåslampa. För svenskar är det arbetslinjen som gäller med sänkta nivåer medan massimportens ”tillgångar” lullar omkring med oförändrade bidragsnivåer, tom er utredare vill belöna ”tillgångarna” med 1000kr/mån över gällande socialbidragsnorm.

Fattar ni inte att medborgarna i Konungariket Sverige vill se lite ”verkstad” ist för alla dessa tomma ord.

När man hör Statsminister Fredrik Reinfeldt kommentera undersökningen i Tv4 Nyheterna tycks han tro att det bara handlar om jobb till invandrare. Till och med den politiske kommentatorn i TV4 ansåg statsministerns svar vara naivt.

Göteborgs- Postens ledare drar till med att Sds 4,2% är en ”tillfällig fluga”.

Lästips: Fenrisulvs ” öppna brev” till Fps Ann – Marie Ekström, Borås.

Morgan Hjalmarsson Vs William Petzäll i Borås kommunfullmäktige. Röda mattan ligger utrullad för Sd om detta kallas för att ”ta debatten”. Spel mot öppet mål.

I dag har Svd en artikel med rubriken ”Bloggare: Partierna måste börja lyssna på vanliga människor”. De har valt ut ett fåtal bloggkommentarer från bloggvärlden och som vanligt är det Sd kritiska de citerar.

SvD 1
SvD 2
DN
SvD 3

Annonser