Ingen har väl kunnat undgå att SR har gjort en stor undersökning ang Hedersvåld. Undersökningen konstaterar att 75% av de anställda på landets socialtjänster saknar utbildning. Idag har turen kommit till Migrationsverket som utalar sig om hedersåld. Även på Migrationsverket vill lära sig mer om hedersvåld pga att fler kan söka asyl pga av detta.

Hedersrelaterat våld drabbar oftast kvinnor och unga flickor. I familjer där det förekommer kan flickor kontrolleras hårt och få sitt sociala liv kringskuret. Det kan också handla om tvångsgifte

SvD

Regeringen ska satsa 800 miljoner kr fram till år 2010 mot mäns våld mot kvinnor.
Regeringen
Regeringen

Idag kan man läsa i Svenska Dagbladet och i DN att regeringen satsar 110 miljoner på ” en jämnställd skola” En särskild satsning görs för att motverka och bekämpa hedersvåld och förtryck. Sex och samlevnadsundervisningen ska stärkas. Det ska satsas 110 miljoner under 3 år.

I Corren kan man läsa att i augusti förra året i samband med skolstarten saknades en 15-årig flicka. Nu ska Länsstyrelsen i östergötland granska om socialtjänsten sköter sitt jobb.

I Västerbottens- kuriren (08-05-24) kan man läsa om att man i ”Hederns namn” vill öppna en fritidsgård för bara tjejer. I Umeå finns det ca 200 unga tjejer som förbjuds av sina föräldrar (pappor, bröder) att gå på en vanlig fritidsgård dessa tjejer förbjuds om att ha ett ” vanligt umgänge” med sina vänner/kompisar. Det är en förening som kallas för Medborgarservice som kommit med den här intiativet till Umeå komunledning. Den här tjejgården ska inga andra män än flickornas pappor få tillträde till. Den svenska dubbelmoralen i ett nötskal.

Artikeln med tillhörande kommentarer finns att läsa här VK
Hd
– Kan inte någon ta dessa ”hedersmän” i örat och tala om att de lever i Sverige nu och här gäller våra lagar och värderingar om allas lika rätt till att bestämma över sitt liv, bestämma över vem/vilka man träffar.
– Kan inte någon tala om för dessa ”hedersmän”, att passar det inte så åk tillbaka till medeltiden med era värderingar.

Annonser